Když dostanete chuť na zeleninu, ale nevíte, jak ji ideálně upravit, zkuste zase jednou něco nového a netradičního. Zeleninové curry z Keraly vás zaujme souhrou výrazných chutí a vůní. Lehké jídlo plné vitamínů si určitě zamilujete! Do zeleninového curry můžete přidat i sójové maso, pokud máte rádi. Iniciativě se meze nekladou :)
INGREDIENCE:
- Hrst fazolových lusků
- Cuketa
- Máslo nebo kokosový olej
- Římský kmín
- 1/2 lžičky kurkumy
- Hřebíček k přípravě rýže
- Sůl
- Citron
- Cibule, česnek,
- Chilli paprička
- Jarní cibulka
- Zázvor
- Kokosové mléko
- Rajčata
- Ananas
POSTUP:
Nejprve si předvařte fazolové lusky ve slané vodě. Pak na kolečka nakrájejte cuketu a orestujte ji na přepuštěném másle.
Rozehřejte olej a orestujte na něm čajovou lžičku římského kmínu. Když kmín začne vonět, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a jarní cibulku. Přidejte ½ lžičky kurkumy a vše orestujte.
Vmíchejte nadrobno nakrájená rajčata, předvařené fazolové lusky a vařte, dokud vše nezměkne. Potom přidejte kokosové mléko a nechte projít varem.
Vmíchejte osmaženou cuketu a na kousky nakrájený ananas.
Pokud byste chtěli variantu se sojovým masem, přidejte ho spolu s cibulí hned v úvodu vaření.
Podávejte s rýží uvařenou s hřebíčkem a ½ citrónu.
Dobrou chuť!