Zeleninové curry z Keraly

Když dostanete chuť na zeleninu, ale nevíte, jak ji ideálně upravit, zkuste zase jednou něco nového a netradičního. Zeleninové curry z Keraly vás zaujme souhrou výrazných chutí a vůní. Lehké jídlo plné vitamínů si určitě zamilujete! Do zeleninového curry můžete přidat i sójové maso, pokud máte rádi. Iniciativě se meze nekladou :)

 

bigstock-Kerala-Style-Cauliflower-Kurma-275279572 

INGREDIENCE:

  • Hrst fazolových lusků
  • Cuketa
  • Máslo nebo kokosový olej
  • Římský kmín
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Hřebíček k přípravě rýže
  • Sůl
  • Citron
  • Cibule, česnek,
  • Chilli paprička
  • Jarní cibulka
  • Zázvor
  • Kokosové mléko
  • Rajčata
  • Ananas

 

POSTUP:

Nejprve si předvařte fazolové lusky ve slané vodě. Pak na kolečka nakrájejte cuketu a orestujte ji na přepuštěném másle.  

Rozehřejte olej a orestujte na něm čajovou lžičku římského kmínu. Když kmín začne vonět, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku  a jarní cibulku. Přidejte ½ lžičky kurkumy a vše orestujte.

Vmíchejte nadrobno nakrájená rajčata, předvařené fazolové lusky a vařte, dokud vše nezměkne. Potom přidejte kokosové mléko a nechte projít varem. 

Vmíchejte osmaženou cuketu a na kousky nakrájený ananas.

 

Pokud byste chtěli variantu se sojovým masem, přidejte ho spolu s cibulí hned v úvodu vaření.

 

Podávejte s rýží uvařenou s hřebíčkem a ½ citrónu. 

 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení