Zeleninové curry z Keraly

Když dostanete chuť na zeleninu, ale nevíte, jak ji ideálně upravit, zkuste zase jednou něco nového a netradičního. Zeleninové curry z Keraly vás zaujme souhrou výrazných chutí a vůní. Lehké jídlo plné vitamínů si určitě zamilujete! Do zeleninového curry můžete přidat i sójové maso, pokud máte rádi. Iniciativě se meze nekladou :)

 

bigstock-Kerala-Style-Cauliflower-Kurma-275279572 

INGREDIENCE:

  • Hrst fazolových lusků
  • Cuketa
  • Máslo nebo kokosový olej
  • Římský kmín
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Hřebíček k přípravě rýže
  • Sůl
  • Citron
  • Cibule, česnek,
  • Chilli paprička
  • Jarní cibulka
  • Zázvor
  • Kokosové mléko
  • Rajčata
  • Ananas

 

POSTUP:

Nejprve si předvařte fazolové lusky ve slané vodě. Pak na kolečka nakrájejte cuketu a orestujte ji na přepuštěném másle.  

Rozehřejte olej a orestujte na něm čajovou lžičku římského kmínu. Když kmín začne vonět, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku  a jarní cibulku. Přidejte ½ lžičky kurkumy a vše orestujte.

Vmíchejte nadrobno nakrájená rajčata, předvařené fazolové lusky a vařte, dokud vše nezměkne. Potom přidejte kokosové mléko a nechte projít varem. 

Vmíchejte osmaženou cuketu a na kousky nakrájený ananas.

 

Pokud byste chtěli variantu se sojovým masem, přidejte ho spolu s cibulí hned v úvodu vaření.

 

Podávejte s rýží uvařenou s hřebíčkem a ½ citrónu. 

 

Dobrou chuť!