Indický rýžový puding

Hledáte tip na rychlý, lehký dezert nebo sladkou snídani? Vyzkoušejte rýžový puding po indicku podle Sedmi sester a dochuťte/dozdobte si sami dle vlastní chuti. Využít můžete rozpuštěnou čokoládu, ovoce, skořici nebo med.

Tento recept ocení dospělí stejně jako děti :)

 IMG_3690

INGREDIENCE:

  • 0,75 l mléka - je možné použít klasické kravské mléko, nahradit ho rostlinným (např. kokosovým) nebo zkombinovat kravské a rostlinné mléko
  • 0,25 l vody
  • 1-2 lžičky cukru nebo medu
  • 2-3 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 300-400g rýže - doporučujeme jasmínovou rýži, která je jemná a hezky lepí

 

POSTUP:

Nejprve nalijte do hrnce mléko a vodu a promíchejte. Přidejte rýži, špetku soli, cukr/med a mletou skořici. Skořici je lepší sypat přes sítko, vyhnete se hrudkování. 

Mléčnou směs s rýží promíchejte a dejte vařit na střední plamen, dokud rýže nezměkne. Puding pravidelně míchejte a hlídejte, aby se nepřipálil. Mléko má tendenci se snadno a rychle přichytávat. 

Mezitím si můžete připravit mističky na uvařenou rýži. Mističky můžete vymazat kokosovým olejem a dát na chvíli do ledničky, aby se vám puding později lépe vyklepával. 

Uvařenou rýži následně rozdělte na 4-5 porcí do připravených misek. Ty je lepší neplnit až do vrchu, budou se vám lépe vyklepávat.

Rýžový puding v mističkách dejte do ledničky a nechte rýži zcela vychladnout. Pak obraťte mističky na malý talířek, podtácek. Posypte cukrem se skořicí, pokud chcete, přidejte trochu medu nebo rozmačkaných lesních plodů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení