Polévky – to je samostatná kategorie jídel v Indii. Připravují se jako plnohodnotná jídla a vesměs se jí s indickým chlebem naan nebo chapati. I my jsme velkými fandy polévek, které rychle zahřejí a krásně zasytí, pokud není člověk příliš vyhládlý.
Dnes pro vás máme recept na rajskou polévku, ovšem, jak jinak, než trochu netradičně - tedy po indicku.
Nechte se vtáhnout do voňavé, exotické kuchyně plné vůní i chutí.
INGREDIENCE:
- 2 balení rajčat z plechovky nebo 8 středně velkých povařených a oloupaných rajčat
- 1 balení kokosového mléka
- cca 1/2 litru zeleninového vývaru
- 1 cibule
- čerstvý zázvor
- 2 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 1 bobkový list
- 1 lžička římského kmínu
- 0,5 lžičky koriandru
- 0,5 lžičky garam masaly
- Kvalitní rostlinný olej (např. kokosový)
POSTUP:
Ve větším hrnci rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli a česnek. Zázvor (asi 3 cm) nastrouhejte na struhadle. Přidejte k oleji a osmahněte, aby byla cibule hezky měkká.
Chilli papričky nakrájejte. Následně je přidejte k cibuli, přidejte také bobkový list, římský kmín, koriandr a koření garam masala. Smažte cca 4-5 minut a přidejte rajčata.
Přidejte kokosové mléko a vývar. Vařte cca 15-20 minut a poté vše rozmixujte v mixéru.
Servírujte s ideálně s indickým chlebem.
A ještě jeden malý tip: Do polévky můžete na závěr přidat trochu nastrouhaného paneeru (indického sýru).
Dobrou chuť :o)