Rajská polévka po indicku

Polévky – to je samostatná kategorie jídel v Indii. Připravují se jako plnohodnotná jídla a vesměs se jí s indickým chlebem naan nebo chapati. I my jsme velkými fandy polévek, které rychle zahřejí a krásně zasytí, pokud není člověk příliš vyhládlý. 

Dnes pro vás máme recept na rajskou polévku, ovšem, jak jinak, než trochu netradičně - tedy po indicku.

Nechte se vtáhnout do voňavé, exotické kuchyně plné vůní i chutí. 

 

Rajská polévka po indicku

INGREDIENCE:

 

POSTUP:

Ve větším hrnci rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli a česnek. Zázvor (asi 3 cm) nastrouhejte na struhadle. Přidejte k oleji a osmahněte, aby byla cibule hezky měkká.

Chilli papričky nakrájejte. Následně je přidejte k cibuli, přidejte také bobkový list, římský kmín, koriandr a koření garam masala. Smažte cca 4-5 minut a přidejte rajčata.

Přidejte kokosové mléko a vývar. Vařte cca 15-20 minut a poté vše rozmixujte v mixéru.

Servírujte s ideálně s indickým chlebem.

 

A ještě jeden malý tip: Do polévky můžete na závěr přidat trochu nastrouhaného paneeru (indického sýru).

 

Dobrou chuť :o)