PAKORA

Dnešní recept je na jedno ze základních indických jídel, které mají mnozí Indové pravidelně k obědu. Abych to správně vysvětlila, hlavním jídlem dne v Indii bývá večeře. Oběd je vesměs rychlé, menší jídlo, právě například PAKORA.

Označení PAKORA je pro osmažené „něco“, např. plněný chléb, brambory nebo zelenina, obalené v těstíčku z cizrnové mouky.

Směs na obalování pakory si snadno vyrobíte sami.

 

INGREDIENCE: 

  • Cizrnová mouka
  • Sůl
  • Chilli a ajwan, popř. další koření dle chuti

 

POSTUP: 

Vše smícháme s vodou a vytvoříme husté těstíčko. V těstíčku pak obalujeme např. cibulové kroužky, brambory, květák, nebo i plněný toustový chléb či sýr.

Když je pakora do zlatova osmažená, podáváme jí buď jako předkrm, nebo lehký (ale ne zrovna nekalorický :o) oběd.

Zkuste to. Dají se tak vytvořit skutečné chuťovky.

Dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení