PAKORA

Dnešní recept je na jedno ze základních indických jídel, které mají mnozí Indové pravidelně k obědu. Abych to správně vysvětlila, hlavním jídlem dne v Indii bývá večeře. Oběd je vesměs rychlé, menší jídlo, právě například PAKORA.

Označení PAKORA je pro osmažené „něco“, např. plněný chléb, brambory nebo zelenina, obalené v těstíčku z cizrnové mouky.

Směs na obalování pakory si snadno vyrobíte sami.

 

INGREDIENCE: 

  • Cizrnová mouka
  • Sůl
  • Chilli a ajwan, popř. další koření dle chuti

 

POSTUP: 

Vše smícháme s vodou a vytvoříme husté těstíčko. V těstíčku pak obalujeme např. cibulové kroužky, brambory, květák, nebo i plněný toustový chléb či sýr.

Když je pakora do zlatova osmažená, podáváme jí buď jako předkrm, nebo lehký (ale ne zrovna nekalorický :o) oběd.

Zkuste to. Dají se tak vytvořit skutečné chuťovky.

Dobrou chuť.