MUTTON CURRY

Dnes pro vás máme recept na mutton curry, neboli jehněčí curry. Místo jehněčího masa ale můžete použít jakékoli jiné červené maso, klidně hovězí nebo třeba divočinu.

Pro přípravu je dobré použít tlakový hrnec,tzv. „papiňák“, ale obejdete se i bez něj. Tak směle do toho :)


bigstock-mutton-beliram-rajasthani-foo-274401268

 

INGREDIENCE:

  • ½ kg jehněčích kousků nakrájených na větší nudličky (kousky)
  • 6 cibulí nakrájených na dlouhé nudličky
  • 3 rajčata
  • 2 zelené chilli papričky
  • zelí
  • olej (kokosový extra virgin, nebo ghí máslo, sádlo...)

 

POSTUP:

Olej zahřejte v hrnci a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli mírně orestujte a přidejte jehněčí maso.

Přidejte zelí nakrájené na jemné nudličky, osolte a vařte v uzavřeném „papiňáku“ po dobu cca 20 minut.

Poté vypusťte páru a hrnec otevřete. Promíchejte a nechte směs dál vařit na mírném plameni, dokud nebude veškerá voda vyvařená (voda pochází z jehněčího masa a zelí). Maso a vývar se postupně zbarví do červena.

Pak přidejte dvě čajové lžičky „Mutton Curry“, 1 lžičku mletého koriandru, 3 nakrájená rajčata, 2 rozdrcené chilli papričky a ideálně čerstvou, jemně nakrájenou koriandrovou nať (případně nahraďte sušenou).

Dobře promíchejte. Na konec přidejte zázvor nakrájený najemno, zakryjte a vařte dalších 20 minut (případně možno podlít trochou vývaru – ideálně jehněčího). Vaříme opět v tlakovém hrnci.

Pokud budete používat čerstvé koření, nikdy nepřidávejte vodu. Pokud budete používat sušené koření, nejprve ho svařte a poté používejte jako kořeněný vývar.

Na závěr posypte celé jídlo nasekanou koriandrovou natí, případně jarní cibulkou, nebo natí petržele.

 

Příprava je malinko složitější, ale když si dáte záležet, rozhodně se vyplatí.

Odměnou pro vás bude luxusní jídlo plné orientální chuti :)