Květáková polévka po indicku

Dnes jsme si pro vás připravili recept na skvělou květákovou polévku trochu jinak, která krásně provoní vaší kuchyni i celý byt. No a na našem webu jak jinak než po indicku :) 

Teplou květákovou polévku oceníte především v chladných podzimních dnech, kdy je květáku dostatek a díky obsažené kurkumě také podpoříte svou imunitu. Kurkuma neboli indický šafrán je totiž koření, které má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem. Navíc významně podporuje mozkové kognitivní funkce a občas je používána také jako lék proti rakovině. 

 IMG_3413

Ingredience:

  • 1 květák - velikost záleží především na množství polévky, které chcete připravit
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 250 ml kokosového mléka
  • 3 lžičky kurkumy
  • trocha zázvoru nebo chilli
  • sůl, pepř

 

Postup

Květák si pokrájíme na větší kousky a osmahneme v hrnci na kokosovém oleji. Opékáme na středním plameni (el. plotýnka - střední intenzita) asi 15 minut. 

Když máme květák krásně opečený z každé strany, zalijeme ho horkou vodou tak, aby byl kompletně ponořený. Přidáme koření - kurkumu, sůl, pepř a zázvor, případně trochu chilli. Necháme projít varem a zalijeme kokosovým mlékem. 

Následně vaříme květák dokud nezměkne. Trvá to asi 20 minut.

Na závěr polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochuťte si polévku podle potřeby a můžeme servírovat :)

Dobrou chuť!