Květáková polévka po indicku

Dnes jsme si pro vás připravili recept na skvělou květákovou polévku trochu jinak, která krásně provoní vaší kuchyni i celý byt. No a na našem webu jak jinak než po indicku :) 

Teplou květákovou polévku oceníte především v chladných podzimních dnech, kdy je květáku dostatek a díky obsažené kurkumě také podpoříte svou imunitu. Kurkuma neboli indický šafrán je totiž koření, které má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem. Navíc významně podporuje mozkové kognitivní funkce a občas je používána také jako lék proti rakovině. 

 IMG_3413

Ingredience:

  • 1 květák - velikost záleží především na množství polévky, které chcete připravit
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 250 ml kokosového mléka
  • 3 lžičky kurkumy
  • trocha zázvoru nebo chilli
  • sůl, pepř

 

Postup

Květák si pokrájíme na větší kousky a osmahneme v hrnci na kokosovém oleji. Opékáme na středním plameni (el. plotýnka - střední intenzita) asi 15 minut. 

Když máme květák krásně opečený z každé strany, zalijeme ho horkou vodou tak, aby byl kompletně ponořený. Přidáme koření - kurkumu, sůl, pepř a zázvor, případně trochu chilli. Necháme projít varem a zalijeme kokosovým mlékem. 

Následně vaříme květák dokud nezměkne. Trvá to asi 20 minut.

Na závěr polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochuťte si polévku podle potřeby a můžeme servírovat :)

Dobrou chuť!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení