Pravý Indický Tchaj

Tchaj – legendární indický čaj, který se pije všude, vždycky, pravidelně a hlavně často. Tento nejoblíbenější nápoj se v Indii popíjí dokonce i za horkých letních dnů. Zkrátka opravdu se pije neustále. Dokládá to i fakt, že samotní Indové tvrdí, že to právě oni naučili pít Angličany čaj s mlékem.

No a jak se takový správný indický čaj připravuje, a jak si ho jednoduše můžete sami připravit doma, vám poradíme v dnešním blogovém receptu.

IMG_4311

INGREDIENCE: 

 

POSTUP:

Do konvice dejte 3 díly vody a přiveďte ji k varu. Následně do vroucí vody přidejte indický černý čaj, čajové koření a cukr. Takto vařte cca 8 – 10 min.

Potom do sladkého čaje s čajovým kořením přidejte 1 díl plnotučného mléka. Opět přiveďte k varu a po krátkém svaření odstavte z ohně.

Tchaj pijte ihned po odstavení z ohně, nejlepší je totiž ještě horký :) 

 

A malý tip na závěr: 

Pokud zrovna nemáte po ruce koření Tchaj masala, můžete si nadrtit a smíchat dohromady zázvor, hřebíček, černý pepř, muškátový oříšek a bergamotový oříšek. Přidat můžete ještě také skořici a badyán. Jako základ Tchaj masaly vám to stačí a výhodou je, že můžete poměr jednotlivých druhů koření měnit podle chuti.

Nicméně doporučujeme minimálně vyzkoušet přímo v Indii namíchané směsi, protože každý kořenář si tam ještě přidává další ingredience podle své obliby a díky tomu nikdy v Indii nepijete 2x zcela stejný čaj.

 

Užijte si to! Obzvlášť v období chřipkové epidemie pijte tchaj denně. Umí to člověka opravdu postavit na nohy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení