Indický kebab

Dnešní recept je sice trochu náročnější, ale skutečně stojí za to. Nečekejte ale jídlo podobné tureckému kebabu, indický kebab je spíše podobný pokrmům jako čevabčiči. Tak jdeme na to?

Indický-kebab-1024x683

 

INGREDIENCE:

 

 

POSTUP:

Mleté ​​skopové maso omyjte a vložte do tlakového hrnce s nakrájenou cibulí, česnekem, zázvorem, jehněčím curry a solí. Zalijte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Vařte takto dohromady cca 20 minut. Potom odpusťte páru, otevřete hrnec a vařte, dokud se voda neodpaří.

Maso vyjměte a namelte ve strojku na maso spolu se zeleným chilli a limetkovou šťávou. Poté přidejte dvě vejce, cizrnovou mouku a pořádně promíchejte. Mělo by vám vzniknout hladké masové těsto.

Z těsta následně tvarujte placičky nebo špalíčky a ty osmažte na kvalitním rostliném oleji, třeba kokosovém.

Podávejte se zeleninou, rýží nebo chapatti.

 

Dobrou chuť! :)