Nevíte jak inovativně uvařit rybí specialitu? Nebo máte v rodině někoho, kdo nemá ryby rád? Popřípadě rybáře a už nevíte, jaký rybí pokrm vymyslet?
Zkuste trochu inovovat a pojďte s námi uvařit pravé indické rybí curry.
INGREDIENCE:
- 6 šalotek
- 4 stroužky česneku
- 2,5 cm dlouhý kousek zázvoru
- 1 čerstvá chilli paprička
- 750 g ryby (kapr, pstruh či jakákoli sladkovodní nebo mořská ryba)
- Kokosový nebo jiný kvalitní olej
- Římský kmín
- Kousek celé skořice
- 1 Kardamomový oříšek
- ½ čajové lžičky mletého chilli
- 1 čajová lžička kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g čerstvých rajčat
- Trocha čerstvé nebo sušené koriandrové nati
POSTUP:
Oloupeme a jemně nakrájíme šalotku, česnek a zázvor. Na jemno také nakrájíme chilli papričku. Rybu nakrájíme na větší kusy.
Rozpalíme olej ve velké pánvi, přidáme špetku římského kmínu, malý kousek skořice a rozdrcený kardamonový oříšek. Restujeme, dokud se koření nerozvoní.
Potom přidáme šalotku, česnek, zázvor a chilli a vaříme na středním ohni po dobu 5 minut nebo až vše změkne.
Mleté chilli a kurkumu smícháme společně s ½ dcl vody a vmícháme do směsi na pánvi.
Smažíme cca 1 minutu a přidáme kousky ryby a nakrájená rajčata.
Vaříme cca 20 minut, nebo dokud nebude ryba měkká, potom přilejeme kokosové mléko. Dochutíme solí a trochou limetky.
Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, dokud se omáčka mírně nezahustí.
Nakonec přidáme koriandrovou nať.
Podáváme s rýží a/nebo teplou plackou chapati :)
Ať vám chutná!