Indická mrkvová polévka

Jakmile se v Himalájích ochladí, místní si rádi uvaří dobrou polévku. Jednoduché, ale hřejivé jídlo se určitě hodí i do chladných dní v našich zeměpisných šířkách. Tak jdeme na to :)

 bigstock-Pumpkin-And-Carrot-Soup-In-A-W-243748294

INGREDIENCE:

  • Mrkev (ale můžete přidat i petržel a celer)
  • Ghí nebo máslo
  • 1-2 lžičky kurkumy
  • Česnek
  • Sůl

 

POSTUP:

Na ghí orestujte v hrnci na drobnější kousky nakrájenou mrkev a případně i další zeleninu. 

Orestovanou směs posypte kurkumou a nechte chvíli restovat.

Potom zalijte vodou a vařte do změknutí zeleniny. Následně přidejte česnek a nechte ještě chvíli vařit.

Nakonec vše rozmixujte a polévka je hotová.

 

Před podáváním můžete přidat dýňová či slunečnicová semínka a najemno nakrájenou jarní cibulku.

Jako přílohu jsou k polévce nejlepší čerstvě udělané chapati. Případně evropská bagetka :)

 

Ať vám polévka chutná a zahřeje na těle i na duši!