Jakmile se v Himalájích ochladí, místní si rádi uvaří dobrou polévku. Jednoduché, ale hřejivé jídlo se určitě hodí i do chladných dní v našich zeměpisných šířkách. Tak jdeme na to :)
INGREDIENCE:
- Mrkev (ale můžete přidat i petržel a celer)
- Ghí nebo máslo
- 1-2 lžičky kurkumy
- Česnek
- Sůl
POSTUP:
Na ghí orestujte v hrnci na drobnější kousky nakrájenou mrkev a případně i další zeleninu.
Orestovanou směs posypte kurkumou a nechte chvíli restovat.
Potom zalijte vodou a vařte do změknutí zeleniny. Následně přidejte česnek a nechte ještě chvíli vařit.
Nakonec vše rozmixujte a polévka je hotová.
Před podáváním můžete přidat dýňová či slunečnicová semínka a najemno nakrájenou jarní cibulku.
Jako přílohu jsou k polévce nejlepší čerstvě udělané chapati. Případně evropská bagetka :)
Ať vám polévka chutná a zahřeje na těle i na duši!