O polévkách toho už tady bylo hodně. Pokud je ale máte rádi, pojďte si zpříjemnit život touto exotickou polévkou, plnou vůní a intenzivních chutí po použitých surovinách.
INGREDIENCE:
- 500g kuřecího masa
- 100g rýže
- 50g mandlí
- 2 lžičky kurkumy
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky chilli
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 l vody
- 2 dl kokosového mléka
- 1 citron
- Olej nebo jako jemnější varianta ghí
- Sůl
POSTUP:
Nejprve na oleji (ghí) zpěníme jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek a zázvor.
Když je cibulka orestovaná do zlatova, přidáme kurkumu a chilli. Chvíli restujeme a následně přidáme větší kousky kuřecího masa. Maso na směsi koření opečeme a následně vše, co jsme si na pánvičce připravili, přelejeme do hrnce s vařící vodou.
V průběhu vaření přidáme nasekané mandle a vaříme, dokud maso nezměkne.
Mezitím si uvaříme rýži, kterou přidáme do vývaru, jakmile bude maso měkké. Nakonec přidáme kokosové mléko, dochutíme solí a šťávou z citrónu.
Podáváme ideálně horké.
Přeji dobrou chuť :o)