Gobhee curry

V indických restauracích najdete víceméně omezený počet receptů. Když ale zabloudíte mezi místní a oni vás začnou učit své domácí vaření, zjistíte, že indická kuchyně je neskutečně pestrá a nabízí nekonečné množství variant, chutí a vůní.

Dnešní recept pochází z venkovské oblasti Madhya Pradeshe. Poprvé jsem se zde setkala s růžičkovou kapustou jako s jednou z hlavních ingrediencí jídla.

 bigstock-Indian-Dal-Traditional-Indian-284077609

INGREDIENCE:

  • 250g růžičkové kapusty
  • 2 cibule (červená a bílá)
  • Ghí nebo kokosový olej
  • 250g masa (vepřové, skopové či kuřecí) nebo 100g sojového masa
  • 1 červená paprika
  • Jarní cibulka nebo pórek
  • Sůl
  • Česnek
  • Bílý jogurt (nebo zakysaná smetana)
  • trochu chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2 lžičky Maharaja Curry

  

POSTUP:

Nejprve si dejte vařit růžičkovou kapustu tak, aby byla uvařená akorát na skus (nerozvařte ji). Mezitím si na ghí nebo oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku.

Přidejte lžičku kurkumy, opět mírně orestujte a přidejte na drobné kousky nakrájené maso. Vše nechte chvíli restovat.

Poté zalejte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přidejte chilli, sůl, kořenící směs Maharaja curry a vařte, dokud nebude maso měkké.

Jakmile se maso uvaří, přidejte utřený česnek, najemno nakrájenou červenou papriku a pórek. Sceďte růžičkovou kapustu a vmíchejte ji do uvařené směsi.

Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu nebo kvalitní (ideálně domácí) bílý jogurt a máte hotovo :)

 

Přejeme vám dobrou chuť a těšíme se na vaše ohlasy, jak vám chutnalo. Dejte nám vědět třeba na našem Facebooku Made in India