Máme tu pro vás další indický recept a tentokrát opět curry. Pochutnáme si na Curry Madras, mňam! Ale pozor - může vyvolat závislost :))
INGREDIENCE:
- 1 velká červená cibule
- 4 rajčata
- 1 malá hlavička květáku
- 1 červená paprika
- 1 čerstvá feferonka
- 1 limetka
- 200 ml kokosového mléka
- rýže basmati
- kuřecí maso nebo sójové maso
- curry madras pasta - běžně seženete ve specializovaných prodejnách nebo na internetu, ale vybírejte raději přímo pastu, ne prášek
POSTUP:
Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, papriku a rajčata na kousky a květák rozdělte na malé růžičky. Rozřízněte pálivou papriku na polovinu, případně odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno.
Poté si připravte uvařenou rýži.
Nakrájejte kuřecí maso na nudličky. Kuřecí maso můžete nahradit také třeba sójovým masem, například v této úpravě chutnají vynikajícím způsobem „Ďobáčky“.
Rozpalte olej ve velké pánvi a osmahněte maso dozlatova. Následně přidejte cibuli a vařte 2 minuty při vysoké teplotě.
Vmíchejte zeleninu, ochuťte pálivou paprikou a za stálého míchání smažte asi 4 minuty při vysoké teplotě.
Přidejte curry madras pastu a restujte 2 minuty při střední teplotě. Přidejte kokosové mléko a míchejte dokud se nezačne vařit. Poté vařte zakryté na mírném ohni 10 minut.
Na závěr přidejte limetkovou šťávu dle chuti.
Curry madras podávejte s rýží.
Dobrou chuť :o)