Curry Madras

Máme tu pro vás další indický recept a tentokrát opět curry. Pochutnáme si na Curry Madras, mňam! Ale pozor - může vyvolat závislost :))
curry-madras

 

INGREDIENCE:

  • 1 velká červená cibule
  • 4 rajčata
  • 1 malá hlavička květáku
  • 1 červená paprika
  • 1 čerstvá feferonka
  • 1 limetka
  • 200 ml kokosového mléka
  • rýže basmati
  • kuřecí maso nebo sójové maso
  • curry madras pasta - běžně seženete ve specializovaných prodejnách nebo na internetu, ale vybírejte raději přímo pastu, ne prášek

 

POSTUP:

Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, papriku a rajčata na kousky a květák rozdělte na malé růžičky. Rozřízněte pálivou papriku na polovinu, případně odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno.

Poté si připravte uvařenou rýži. 

Nakrájejte kuřecí maso na nudličky. Kuřecí maso můžete nahradit také třeba sójovým masem, například v této úpravě chutnají vynikajícím způsobem „Ďobáčky“.

Rozpalte olej ve velké pánvi a osmahněte maso dozlatova. Následně přidejte cibuli a vařte 2 minuty při vysoké teplotě.

Vmíchejte zeleninu, ochuťte pálivou paprikou a za stálého míchání smažte asi 4 minuty při vysoké teplotě.

Přidejte curry madras pastu a restujte 2 minuty při střední teplotě. Přidejte kokosové mléko a míchejte dokud se nezačne vařit. Poté vařte zakryté na mírném ohni 10 minut.

Na závěr přidejte limetkovou šťávu dle chuti.

 

Curry madras podávejte s rýží.

Dobrou chuť :o)