Tento recept představuje moderní tvář indické kuchyně. Není úplně typickým indickým jídlem a nenajdete ho v běžných indických domácnostech nebo restauracích. Ale jak se modernizuje evropská kuchyně, tak to samé se děje s tou indickou.
Takže pojďte vyzkoušet novinku, která spojuje hodnoty tradiční i moderní orientální kuchyně.
INGREDIENCE (4 porce):
- 5 lžic rostlinného oleje
- 2 na jemno nakrájené cibule
- 2 hřebíčky
- 3 kardamomové oříšky
- 0,5 lžičky celého římského kmínu
- lžička mletého římského kmínu
- lžička mletého koriandru
- lžička kurkumy
- garam masala
- lžička soli
- chilli, česnek, zázvor na jemno natřené a smíchané do podoby pasty
- cizrna uvařená do měkka
- kokosové mléko
- uvařené růžičkové kapusty
POSTUP:
Olej rozehřejte v kastrolu na středním ohni a osmahněte v něm hřebíčky a kardamom, dokud nezačnou syčet.
Přisypte římský kmín a počkejte, až začne také syčet a praskat. Přidejte sůl, nasekanou cibulku a smažte ji doměkka. Bude to trvat 25–30 minut, je tedy vhodné kastrol přikrýt poklicí, aby nezhnědla.
Jakmile bude měkká, vmíchejte česnekovou–zázvorovou–chilli pastu a počkejte, až se z ní vyvaří syrové aroma.
Pak vmíchejte mletá koření. Začne-li kastrol vysychat, nařeďte směs trochou vody. Vařte 3–5 minut, aby mletá koření nezůstala syrová a pěkně se rozvoněla.
Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Pokud vám kastrol vysychá, můžete v tuto chvíli znovu přilít trochu vody. Poté, co protlak smícháte s ostatními přísadami, přisypte mleté mandle, kokos a cukr. Dobře promíchejte.
Směs zalijte 200 ml vody, aby se vytvořil základ na omáčku korma.
Vmíchejte kokosové mléko a nechte 3–4 minuty provařit.
Poté přidejte cizrnu, zamíchejte a povařte další 3 minuty.
Nakonec vmíchejte kapustu a za stálého míchání vařte ještě 1 minutu. Omáčku posypte směsí garam masala, naposledy zamíchejte a odstavte z plotny.
Podávejte s chlebem naan nebo rýží.
Dobrou chuť! :o)