Cizrnová korma

Tento recept představuje moderní tvář indické kuchyně. Není úplně typickým indickým jídlem a nenajdete ho v běžných indických domácnostech nebo restauracích. Ale jak se modernizuje evropská kuchyně, tak to samé se děje s tou indickou.

Takže pojďte vyzkoušet novinku, která spojuje hodnoty tradiční i moderní orientální kuchyně

cizrnová-korma

INGREDIENCE (4 porce): 

 

 

POSTUP:

Olej rozehřejte v kastrolu na středním ohni a osmahněte v něm hřebíčky a kardamom, dokud nezačnou syčet.

Přisypte římský kmín a počkejte, až začne také syčet a praskat. Přidejte sůl, nasekanou cibulku a smažte ji doměkka. Bude to trvat 25–30 minut, je tedy vhodné kastrol přikrýt poklicí, aby nezhnědla.

Jakmile bude měkká, vmíchejte česnekovou–zázvorovou–chilli pastu a počkejte, až se z ní vyvaří syrové aroma.

Pak vmíchejte mletá koření. Začne-li kastrol vysychat, nařeďte směs trochou vody. Vařte 3–5 minut, aby mletá koření nezůstala syrová a pěkně se rozvoněla.

Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Pokud vám kastrol vysychá, můžete v tuto chvíli znovu přilít trochu vody. Poté, co protlak smícháte s ostatními přísadami, přisypte mleté mandle, kokos a cukr. Dobře promíchejte.

Směs zalijte 200 ml vody, aby se vytvořil základ na omáčku korma.

Vmíchejte kokosové mléko a nechte 3–4 minuty provařit.

Poté přidejte cizrnu, zamíchejte a povařte další 3 minuty.

Nakonec vmíchejte kapustu a za stálého míchání vařte ještě 1 minutu. Omáčku posypte směsí garam masala, naposledy zamíchejte a odstavte z plotny.

Podávejte s chlebem naan nebo rýží.

 

Dobrou chuť! :o)