Chilli chicken (Kuře na chilli)

Tento recept se poslední den mého minulého pobytu v Indii stal jedním z mých nejoblíbenějších. Je to mňamka, která se dá připravit i s minimálním množstvím chilly, takže si ji vychutnáte i vy, kteří nemáte rádi pikantní jídla.

 

INGREDIENCE: 

  • Celé kuře nakrájené na menší kousky (dá se nasekat opravdu celé a nevyhodíte ani kostičku :o)
  • Kukuřičná mouka 10 – 15 g
  • Kvalitní slunečnicový olej
  • Česnek
  • Zelené chilli
  • Cibule
  • Kuřecí Tikka masala
  • Ocet
  • Chilli omáčka
  • 1 čajová lžička medu
  • Zelená paprika
  • Pepř a sůl

 

POSTUP: 
Kuřecí kousky dobře opláchněte v tekoucí vodě a poté nechte důkladně okapat. Kousky obalte v kukuřičné mouce.

Na pánvi rozpalte olej. Přidejte pastu z česneku a zeleného chilly a restujte cca 2 minuty. Potom přidejte kousky kuřete a orestujte do zlatova. Poté pánev stáhněte ze sporáku.

Na druhé pánvi opět rozehřejte olej, orestujte na ní jemně nasekanou cibuli. Když cibule zezlátne, vložte na ní kousky kuřete a stáhněte teplotu na ¼.
Nechte pomalu restovat.

Připravte si pastu z koření chicken masala, octu, medu a chilly omáčky. Tu pečlivě vmíchejte do kuřecích kousků.

Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Potom přidejte pepř a sůl a nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Jakmile kuře bude měkké, je Chilli Chicken hotové.

 

Kouzlem tohoto receptu je to, že jednotlivé poměry koření můžete měnit, můžete vynechat med nebo chilly a přesto pokaždé vás výsledek příjemně překvapí.

Tak dobrou chuť :o)