Tento recept se poslední den mého minulého pobytu v Indii stal jedním z mých nejoblíbenějších. Je to mňamka, která se dá připravit i s minimálním množstvím chilly, takže si ji vychutnáte i vy, kteří nemáte rádi pikantní jídla.
INGREDIENCE:
- Celé kuře nakrájené na menší kousky (dá se nasekat opravdu celé a nevyhodíte ani kostičku :o)
- Kukuřičná mouka 10 – 15 g
- Kvalitní slunečnicový olej
- Česnek
- Zelené chilli
- Cibule
- Kuřecí Tikka masala
- Ocet
- Chilli omáčka
- 1 čajová lžička medu
- Zelená paprika
- Pepř a sůl
POSTUP:
Kuřecí kousky dobře opláchněte v tekoucí vodě a poté nechte důkladně okapat. Kousky obalte v kukuřičné mouce.
Na pánvi rozpalte olej. Přidejte pastu z česneku a zeleného chilly a restujte cca 2 minuty. Potom přidejte kousky kuřete a orestujte do zlatova. Poté pánev stáhněte ze sporáku.
Na druhé pánvi opět rozehřejte olej, orestujte na ní jemně nasekanou cibuli. Když cibule zezlátne, vložte na ní kousky kuřete a stáhněte teplotu na ¼.
Nechte pomalu restovat.
Připravte si pastu z koření chicken masala, octu, medu a chilly omáčky. Tu pečlivě vmíchejte do kuřecích kousků.
Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Potom přidejte pepř a sůl a nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Jakmile kuře bude měkké, je Chilli Chicken hotové.
Kouzlem tohoto receptu je to, že jednotlivé poměry koření můžete měnit, můžete vynechat med nebo chilly a přesto pokaždé vás výsledek příjemně překvapí.
Tak dobrou chuť :o)