Biryani na sto způsobů :)

Biryani můžete vidět pod spoustou názvů - Egg Biryani, Chicken Biryani, Vegetable Biryani... V podstatě totiž záleží hlavně na tom, co přidáte na závěr :)

Samotné Biryani značí pokrm z rýže, pečenou či smaženou rýži. Do Indie ji přinesli muslimové (nejspíš z Turecka či Persie), ale dnes je nedílnou součástí tradiční indické kuchyně.

bigstock-indian-biryani-rice-236871466_1

INGREDIENCE:

  • 1 hrníček rýže
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • koriandrová nať
  • 1 velká brambora
  • 2 velká rajčata
  • 1 zelené chilli
  • šafrán
  • sůl
  • Biryani masala
  • špetku červeného chilli koření
  • dále můžete přidat dle vašich chutí orestované kuřecí nebo sójové maso, uvařená vajíčka, orestovanou zeleninu a podobně

 

POSTUP:

Rýži dobře propláchněte a namočte do teplé vody na 10 minut. Mezitím rozpalte v hrnci kvalitní olej a orestujte na něm cibuli a česnek.

Poté přidejte okapanou rýži a také ji orestujte. Když je rýže orestovaná, dolijte vodu do její úrovně a přidejte koření Biryani Masala, šafrán a červené chilli koření.

Jakmile se začne voda vařit, přidejte na plátky nakrájenou bramboru a rajčata, přisypte koriandrovou nať a jednu nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričku.

Přiklopte pokličkou a vařte cca 10 minut. Po deseti minutách sceďte přebytečnou vodu.

Dobře celou směs promíchejte a na nejmírnějším plameni pod pokličkou dovařte ještě cca 3 – 5 minut, dokud nebude rýže měkká.

Na závěr do směsi můžete vmíchat orestované kuřecí nebo sójové maso, uvařená vajíčka, orestovanou zeleninu, rybu, kešu oříšky a podobně. Záleží, na co máte zrovna chuť nebo co je doma po ruce :)

 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení