Baingan bharta (lilkové kari)

Lilek je perfektní ve spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte recept Baingan bharta neboli lilkové kari, kde lilek hraje hlavní roli.

lilkov__-kar__ 

INGREDIENCE:

 

 

POSTUP:

Celé lilky dáme na pekáč, můžeme trochu potřít olejem a asi tři čtvrtě hodiny pečeme. Lilky je dobré před pečením napíchnout – zabráníte tak jejich explozi :)


Po upečení necháme lilky chvíli vychladnout, pak sundáme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky.

Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, římský kmín, trochu chilli, lisovaný česnek a garam masalu.

Z druhé cibule vytvoříme pyré a to tak, že jí nakrájíme na plátky, rozvaříme a následně rozmixujeme.

Do pánve s osmaženou cibulí hodíme na kostičky nakrájený lilek a zalijeme cibulovým pyré, které vytvoří omáčku. Zamícháme a necháme chviličku prohřát.

Těsně před servírováním posypeme nakrájeným čerstvým koriandrem.

Podávejte s chapati nebo basmati rýží.

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení