Baingan bharta (lilkové kari)

Lilek je perfektní ve spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte recept Baingan bharta neboli lilkové kari, kde lilek hraje hlavní roli.

lilkov__-kar__ 

INGREDIENCE:

 

 

POSTUP:

Celé lilky dáme na pekáč, můžeme trochu potřít olejem a asi tři čtvrtě hodiny pečeme. Lilky je dobré před pečením napíchnout – zabráníte tak jejich explozi :)


Po upečení necháme lilky chvíli vychladnout, pak sundáme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky.

Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, římský kmín, trochu chilli, lisovaný česnek a garam masalu.

Z druhé cibule vytvoříme pyré a to tak, že jí nakrájíme na plátky, rozvaříme a následně rozmixujeme.

Do pánve s osmaženou cibulí hodíme na kostičky nakrájený lilek a zalijeme cibulovým pyré, které vytvoří omáčku. Zamícháme a necháme chviličku prohřát.

Těsně před servírováním posypeme nakrájeným čerstvým koriandrem.

Podávejte s chapati nebo basmati rýží.

Dobrou chuť!