Aloo Matar neboli brambory s hráškem

Na dnešek tu pro vás máme dlouho slibovaný recept, který nás v rámci indické kuchyně oslovil a rádi bychom se o něj s vámi podělili :) Potěší nás také jakákoli odezva, zda vám recept chutnal.

Aloo je indické jídlo z brambor a připravuje se v mnoha variantách. My jsme si pro začátek vybrali Aloo Matar, což jsou brambory s hráškem. Naše kořenící směs na Aloo vám vaření hodně usnadní a jídlu dodá správnou intenzivní a exotickou chuť :) A teď pojďme na to!

aloo-matar

 

INGREDIENCE:

  • cca 200g uvařeného nebo rozmraženého hrášku 
  • 4 větší uvařené brambory
  • Kvalitní rostlinný olej, ideálně kokosový
  • římský kmín
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • zázvor
  • 1 polévková lžíce cizrnové hladké mouky
  • 4 větší nasekaná rajčata
  • 1 lžička Garam masaly
  • 0,5 lžičky mletého koriandru
  • mleté chilli
  • sůl
  • čerstvá nebo sušená koriandrová nať, petrželová nebo celerová nať na ozdobení

 

 

POSTUP:

Připravte si olej na pávničku a nechte ho zahřát. Přidejte římský kmín, který nechte volně rozvonět.

Ke kmínu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a orestujte ji do světle hnědé barvy. Poté přimíchejte česnek a zázvor a nechte asi minutu restovat.

Orestovanou směs cibulky, česneku a zázvoru zasypte moukou a nechte opět chvíli restovat.

Nakonec přidejte rajčata, koriandr, chilli, sůl a garam masalu a nechte prohřát. Vmíchejt hrách a na kousky nakrájené, uvařené brambory.

Závěrem přiveďte k a poduste do měkka.

 

Jedná se o velice oblíbené a levné jídlo. Ochutnejte ho i vy :) Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení