Aloo Matar neboli brambory s hráškem

Na dnešek tu pro vás máme dlouho slibovaný recept, který nás v rámci indické kuchyně oslovil a rádi bychom se o něj s vámi podělili :) Potěší nás také jakákoli odezva, zda vám recept chutnal.

Aloo je indické jídlo z brambor a připravuje se v mnoha variantách. My jsme si pro začátek vybrali Aloo Matar, což jsou brambory s hráškem. Naše kořenící směs na Aloo vám vaření hodně usnadní a jídlu dodá správnou intenzivní a exotickou chuť :) A teď pojďme na to!

aloo-matar

 

INGREDIENCE:

  • cca 200g uvařeného nebo rozmraženého hrášku 
  • 4 větší uvařené brambory
  • Kvalitní rostlinný olej, ideálně kokosový
  • římský kmín
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • zázvor
  • 1 polévková lžíce cizrnové hladké mouky
  • 4 větší nasekaná rajčata
  • 1 lžička Garam masaly
  • 0,5 lžičky mletého koriandru
  • mleté chilli
  • sůl
  • čerstvá nebo sušená koriandrová nať, petrželová nebo celerová nať na ozdobení

 

 

POSTUP:

Připravte si olej na pávničku a nechte ho zahřát. Přidejte římský kmín, který nechte volně rozvonět.

Ke kmínu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a orestujte ji do světle hnědé barvy. Poté přimíchejte česnek a zázvor a nechte asi minutu restovat.

Orestovanou směs cibulky, česneku a zázvoru zasypte moukou a nechte opět chvíli restovat.

Nakonec přidejte rajčata, koriandr, chilli, sůl a garam masalu a nechte prohřát. Vmíchejt hrách a na kousky nakrájené, uvařené brambory.

Závěrem přiveďte k a poduste do měkka.

 

Jedná se o velice oblíbené a levné jídlo. Ochutnejte ho i vy :) Dobrou chuť!