Na dnešek tu pro vás máme dlouho slibovaný recept, který nás v rámci indické kuchyně oslovil a rádi bychom se o něj s vámi podělili :) Potěší nás také jakákoli odezva, zda vám recept chutnal.
Aloo je indické jídlo z brambor a připravuje se v mnoha variantách. My jsme si pro začátek vybrali Aloo Matar, což jsou brambory s hráškem. Naše kořenící směs na Aloo vám vaření hodně usnadní a jídlu dodá správnou intenzivní a exotickou chuť :) A teď pojďme na to!
INGREDIENCE:
- cca 200g uvařeného nebo rozmraženého hrášku
- 4 větší uvařené brambory
- Kvalitní rostlinný olej, ideálně kokosový
- římský kmín
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- zázvor
- 1 polévková lžíce cizrnové hladké mouky
- 4 větší nasekaná rajčata
- 1 lžička Garam masaly
- 0,5 lžičky mletého koriandru
- mleté chilli
- sůl
- čerstvá nebo sušená koriandrová nať, petrželová nebo celerová nať na ozdobení
POSTUP:
Připravte si olej na pávničku a nechte ho zahřát. Přidejte římský kmín, který nechte volně rozvonět.
Ke kmínu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a orestujte ji do světle hnědé barvy. Poté přimíchejte česnek a zázvor a nechte asi minutu restovat.
Orestovanou směs cibulky, česneku a zázvoru zasypte moukou a nechte opět chvíli restovat.
Nakonec přidejte rajčata, koriandr, chilli, sůl a garam masalu a nechte prohřát. Vmíchejt hrách a na kousky nakrájené, uvařené brambory.
Závěrem přiveďte k a poduste do měkka.
Jedná se o velice oblíbené a levné jídlo. Ochutnejte ho i vy :) Dobrou chuť!