Aloo Gobi neboli brambory s květákem. Takže pokud jste vášnivý milovník zeleninových jídel a květáku stejně jako my, na tomhle jídle si smlsnete. Je totiž velice jednoduché a stejně tak chutné.
Základem je ale mít dostatek koření, které dodá jídlu správnou a jedinečnou chuť.
Tak a jdeme na to :)
INGREDIENCE:
- 400g brambor
- 300g květáku
- 150g červené cibule
- česnek
- Zázvor
- ½ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky kurkumy
- ¼ lžičky černého pepře
- ¼ lžičky chilli
- ½ lžičky garam masaly
- 1 lžička soli
- 200 ml vody
- přepuštěné máslo (ghí) nebo kvalitní kokosový olej
POSTUP:
Brambory omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kostičky.
Květák rozeberte na drobné růžičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte a opečte na másle (ghí).
Česnek a zázvor očistěte a najemno nastrouhejte. Pak přidejte k cibuli.
Postupně přisypávejte koření a nechtě rozvonět. Na koření poté přidejte brambory a osolte.
Nakonec přidejte i květák a promíchejte.
Pomalu nechat dusit doměkka, po částech podlévejte vodou a míchejte.
Dobrou chuť :)