Zimní koření do vína

Výborná směs na přípravu kořeněného vína, vhodné v zimě na zahřátí, lze udělat i ve studené verzi, nebo přidat do čaje. Indická obdoba oblíbeného "svařáku". 

Varianta
Můžeme doručit do:
22.9.2020
Skladem (1 200 g)
Kód: 456/200
279 Kč
Kategorie: Směsi koření
Novinka

Popis:

Nalijte víno do džbánu, přidejte zimní koření, 8 kardamonových oříšků (nadrcených), 6-8 vanilkových lusků, 100 gramů cukrů.  Všechny ingredience dejte do plátna, to zavažte a vložte do džbánu s vínem na 12 hodin. Za tuto dobu byste víno měli 4-5 krát zamíchat. Poté vyndejte plátno a víno servírujte jako obvykle. Nebo můžete víno pomalu ohřívat v hrnci společně s kořením (nepřivést k bodu varu) cca 10-20 minut. Lze používat i k přípravě čaje.

Složení:

 Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.

 

Hmotnost: 

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady. 

 

Původ: Jodhpur, Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: