Curry masala pro úpravu ryby
Ideální směs pro přípravu ryb a rybích pokrmů. Obsahuje papriku, koriandr a chilli.
Kategorie: | Směsi koření |
---|
Popis:
Ideální pro přípravu ryb a rybích pokrmů. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu. Jedná se o chuťově výraznou směs, která se hodí hlavně na přípravu rybích pokrmů.
Příprava sušené ryby:
Nakrájejte rybu na malé kousky, zasypte solí a nechte ji tak půl hodinu až hodinu ladem. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte dva až tři kousky ryby a smažte 3-5 minut, poté je vyndejte a posypte kořením rybí curry masala.
Příprava rybího curry:
Nakrájejte rybu na malé kousky, posypte solí a nechte ji hodinu ležet. Poté vemte čerstvé listy zeleného koriandru, nakrájený zázvor, 10-20 stroužků česneku, 1-2 nakrájené zelené chilli papričky, vše rozmixujte v mixéru. Poté na pánvi smažte ryby cca 5-7 minut, vše důkladně smíchejte, přidejte 2-3 nakrájená rajčata a posypte 2 lžícemi rybí curry masaly. Zalejte trochou vody a můžete servírovat!
Složení:
Paprika, koriandr, chilli. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.
Hmotnost: 100 gramů / 200 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady.
Původ: Jodhpur, Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.