Jemná Masala - základní směs

 
  • 1 z 4
 

Základní masala směs u nás známá jako "kari". Obsahuje koriandr, kmín, skořici, muškátový květ, hřebíček, kurkumu a kardamon. 

Dostupnost Zvolte variantu Dostupnost do 3 týdnů Skladem Skladem
Varianta
Můžeme doručit do
- 25.9.2019 25.9.2019
119 Kč 179 Kč 279 Kč od 119 Kč    
Kategorie Indické směsi koření
 

 

Popis:

Základní masala směs u nás známá jako "kari". Od tradiční Indické Masaly nebo Garam Masaly se liší jemnou chutí a absencí chilli a pepře. Je tak vhodné i pro jedlíky s jemnými jazýčky. I přes to je však Jemná Masala výrazná a vykouzlí vám na talíři pravý orient. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.

Příprava kuřete:

Ke kuřeti přidejte sůl a citronovou šťávu. Rozehřejte olej nebo máslo na pánvi. Přidejte cibuli a smažte dozlatova. Přidejte kuře a pořádně orestujte, poté přidejte jogurt a koření, trochu soli, chilli prášek, zelené chilli, kousky rajčat, koriandrové listy a vše důkladně promíchejte.

 

Příprava biryani: 

Namočte rýži do vody na 10-20 minut. Povařte kuře/jehně se solí asi 20 minut. Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte cibuli, poté přidejte maso a vařte 10 minut. Přidejte namočenou rýži, šafrán, chilli, zelené chilli, rajčata, koriandr, rozinky a kešu ořechy. Nechte ještě dalších 30 minut vařit.

 

Složení:

Koriandr, kmín, skořice, muškátový květ, hřebíček, kurkuma a kardamon. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.

 

Hmotnost: 100 gramů / 200 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady. 

 

Původ: Jodhpur, Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu

 

Recepty:

BIRYANI Z MANALI

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: