Jemná Masala, základní směs 1kg - poslední kus!

Základní masala směs u nás známá jako "kari". Obsahuje koriandr, kmín, skořici, muškátový květ, hřebíček, kurkumu a kardamon. 

POZOR: Skladem poslední kus

 

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie
  • Ruční zpracování koření
  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
  • Výrazná chuť a vůně
  • Mnohonásobně větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením

 

Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Skladem
Kód: 120
1 490 Kč –67 % 490 Kč
Kategorie: Směsi koření
Hmotnost: 1 kg
jemna masala
Akce Tip Výprodej
1 490 Kč –67 %

 

Popis:

Základní masala směs u nás známá jako "kari". Od tradiční Indické Masaly nebo Garam Masaly se liší jemnou chutí a absencí chilli a pepře. Je tak vhodné i pro jedlíky s jemnými jazýčky. I přes to je však Jemná Masala výrazná a vykouzlí vám na talíři pravý orient. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.

Příprava kuřete:

Ke kuřeti přidejte sůl a citronovou šťávu. Rozehřejte olej nebo máslo na pánvi. Přidejte cibuli a smažte dozlatova. Přidejte kuře a pořádně orestujte, poté přidejte jogurt a koření, trochu soli, chilli prášek, zelené chilli, kousky rajčat, koriandrové listy a vše důkladně promíchejte.

 

Příprava biryani: 

Namočte rýži do vody na 10-20 minut. Povařte kuře/jehně se solí asi 20 minut. Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte cibuli, poté přidejte maso a vařte 10 minut. Přidejte namočenou rýži, šafrán, chilli, zelené chilli, rajčata, koriandr, rozinky a kešu ořechy. Nechte ještě dalších 30 minut vařit.

 

Složení:

Koriandr, kmín, skořice, muškátový květ, hřebíček, kurkuma a kardamon. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.

 

Hmotnost: 100 gramů / 200 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady >> 

 

Původ: Jodhpur, Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >> 

 

Recepty:

BIRYANI Z MANALI

 

Informace o dodavateli: Ms.Neelam, MV SPICES, Shop No.107, Naisarak Road, Jodhpur, India 

Zpět do obchodu