Jemná Masala - základní směs
Základní masala směs u nás známá jako "kari". Obsahuje koriandr, kmín, skořici, muškátový květ, hřebíček, kurkumu a kardamon.
Kategorie: | Směsi koření |
---|
Popis:
Základní masala směs u nás známá jako "kari". Od tradiční Indické Masaly nebo Garam Masaly se liší jemnou chutí a absencí chilli a pepře. Je tak vhodné i pro jedlíky s jemnými jazýčky. I přes to je však Jemná Masala výrazná a vykouzlí vám na talíři pravý orient. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.
Příprava kuřete:
Ke kuřeti přidejte sůl a citronovou šťávu. Rozehřejte olej nebo máslo na pánvi. Přidejte cibuli a smažte dozlatova. Přidejte kuře a pořádně orestujte, poté přidejte jogurt a koření, trochu soli, chilli prášek, zelené chilli, kousky rajčat, koriandrové listy a vše důkladně promíchejte.
Příprava biryani:
Namočte rýži do vody na 10-20 minut. Povařte kuře/jehně se solí asi 20 minut. Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte cibuli, poté přidejte maso a vařte 10 minut. Přidejte namočenou rýži, šafrán, chilli, zelené chilli, rajčata, koriandr, rozinky a kešu ořechy. Nechte ještě dalších 30 minut vařit.
Složení:
Koriandr, kmín, skořice, muškátový květ, hřebíček, kurkuma a kardamon. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.
Hmotnost: 100 gramů / 200 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady.
Původ: Jodhpur, Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu.
Recepty:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.