Jehněčí kari mírně pikantní (Mutton Curry)
Tato směs koření je ideální pro přípravu červeného masa – hovězího, vepřového nebo jehněčího. Využijete jej také při přípravě mletého masa, kebabu a dalších specialit nejen orientální kuchyně.
Kategorie: | Směsi koření |
---|
Popis:
Tato směs koření je ideální pro přípravu červeného masa – hovězího, vepřového nebo jehněčího. Geniální je na přípravu omáčky, ale velké využití má i při marinování. Využijete jej také při přípravě mletého masa, kebabu a dalších specialit nejen orientální kuchyně. Jehněčí curry je svěží a lehké jídlo, které obohatí každý jídelníček.
Rychlý recept:
Rozehřejte olej v hrnci a přidejte cibuli a jehněčí kousky, k tomu přidejte 1 lžíci soli a míchejte. Smažte dokud jehněčí nepřestane pouštět šťávu a maso není červené. Poté přidejte dvě lžíce koření, jedno rajče, nakrájené zelené listy koriandru a přidejte vodu. Zakryjte směs poklicí a vařte dalších 30 minut. Můžete servírovat!
Složení:
Skořice, hřebíček, muškátový oříšek, černý kardamon, pepř, bobkový list, koriandr, chilli. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.
Hmotnost: 100 gramů /200 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady >>
Původ: Jodhpur, Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >>
Informace o dodavateli: Ms.Neelam, MV SPICES, Shop No.107, Naisarak Road, Jodhpur, India