Jehněčí Curry mírně pikantní

Tato směs koření je ideální pro přípravu červeného masa – hovězího, vepřového nebo jehněčího. Využijete jej také při přípravě mletého masa, kebabu a dalších specialit nejen orientální kuchyně.

Varianta
Můžeme doručit do:
25.2.2020 25.2.2020 Zvolte variantu
Skladem (5 100 g) Skladem (4 200 g) Zvolte variantu
Kód: 441/100 441/200 Zvolte variantu
179 Kč 279 Kč od 179 Kč
Kategorie: Směsi koření

 Popis:

Tato směs koření je ideální pro přípravu červeného masa – hovězího, vepřového nebo jehněčího. Geniální je na přípravu omáčky, ale velké využití má i při marinování. Využijete jej také při přípravě mletého masa, kebabu a dalších specialit nejen orientální kuchyně. Jehněčí curry je svěží a lehké jídlo, které obohatí každý jídelníček. 

Rychlý recept:

Rozehřejte olej v hrnci a přidejte cibuli a jehněčí kousky, k tomu přidejte 1 lžíci soli a míchejte. Smažte dokud jehněčí nepřestane pouštět šťávu a maso není červené. Poté přidejte dvě lžíce koření, jedno rajče, nakrájené zelené listy koriandru a přidejte vodu. Zakryjte směs poklicí a vařte dalších 30 minut. Můžete servírovat!

 

Složení:

Skořice, hřebíček, muškátový oříšek, černý kardamon, pepř, bobkový list, koriandr, chilli. Bez chemických ošetření, přidaných konzervantů a dochucovadel.

 

Hmotnost: 100 gramů /200 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady. 

 

Původ: Jodhpur, Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: