Vanilkové lusky
Dnes je její největší využití při přípravě sladkých pokrmů a nápojů. Z jednoho lusku si sami můžete vyrobit až 0,7 kg pravého vanilkového cukru.
Kategorie: | Indické koření |
---|
Popis:
Vanilka je aromatické koření používané zejména při přípravě některých sladkých jídel, pochutin a nápojů. Jedná se o fermentovanou tobolku (nesprávně lusk) některých druhů orchidejí rodu vanilovník (Vanilla). Toto koření znali již původní obyvatelé a nazývali tlilxochitl (černý lusk). Používali ji nejen jako přísadu při přípravě do nápojů z kakaových bobů a placek, ale i jako léčivý prostředek a tonikum, především k povzbuzení srdeční činnosti a k celkovému vzpružení organismu. Dnes je její největší využití při přípravě sladkých pokrmů a nápojů. Z jednoho lusku si sami můžete vyrobit až 0,7 kg pravého vanilkového cukru.
Složení:
Vanilkový lusk celý, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.
Původ: Jižní Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu.
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.