Skořice celá
Je léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Působí na chuť k jídlu, celkově podporuje trávení. Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace.
Bez solí, glutamátů a jiné chemie
- Čerstvé koření přímo z Indie
- Ruční zpracování koření
- 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
- Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
- Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
- Výrazná chuť a vůně
- 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením
Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.
Kategorie: | Indické koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Popis:
Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezelených tropických stromů. Je léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořeněně-nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou. Zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, podporuje chuť k jídlu, zevně se používá proti revmatismu, má dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie, používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli či chřipce.
Složení:
Aromatická kůra skořicovníku celá/mletá, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.
Hmotnost: 100 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady.
Původ: Jižní Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu.
Recepty:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.