Pepř černý celý
Pepř je plodem pepřovníku černého, který pochází z Indie. Kromě jeho nenahraditelného místa v kulinářství zlepšuje trávení a urychluje metabolismus.
Bez solí, glutamátů a jiné chemie
- Čerstvé koření přímo z Indie
- Ruční zpracování koření
- 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
- Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
- Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
- Výrazná chuť a vůně
- 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením
Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.
Kategorie: | Indické koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Položka byla vyprodána… |
Popis:
Pepř je plodem pepřovníku černého, který pochází z Indie. V Evropě se poprvé objevil ve čtvrtém století – Alexandr Makedonský ho přivezl ze svého indického tažení. Po dlouhou dobu patřil k velmi drahocenným komoditám. Kromě jeho nenahraditelného místa v kulinářství zlepšuje trávení a urychluje metabolismus. Stimuluje spalování tuků. Odstraňuje nadýmání. Podporuje srdeční činnosti. Je vhodný pro ty, kteří trpí na studené nohy a ruce. Pepř stimuluje nervový systém a podporuje vylučování hlenů. Skvělý je také na střevní potíže. V ajúrvédské medicíně se využívá jako detoxikant. Piperin, který je obsažený v pepři, má účinky podobné morfinu – proto působí proti bolesti. Považuje se i za přírodní afrodiziakum.
Složení:
Pepř černý celý, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.
Hmotnost: 100 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady.
Původ: Jižní Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu.
Recepty:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.