Koriandr mletý

Mletý koriandr se hodí do různých omáček, k rybímu nebo grilovanému masu, do pečiva a taktéž do sladkých jídel. Přidává se také do chutney (čatní) nebo nádivek. Vhodné je přidat špetku koriandru při vaření pod tučná masa, nebude vám po něm tolik těžko.

Varianta
Můžeme doručit do:
3.3.2020
Skladem (> 5 100 g)
Kód: 438/100
69 Kč
Kategorie: Indické koření

Popis:

Toto koření je součástí oblíbeného kari koření a používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni. Mletý koriandr se hodí do různých omáček, k rybímu nebo grilovanému masu, do pečiva a taktéž do sladkých jídel. Přidává se také do marmelád a společně se skořicí, badyánem, hřebíčkem, kardamomem a fenyklem do perníků. Koriandr se také přidává do chutney (čatní) nebo do nádivek.

Vhodné je přidat při vaření špetku koriandru pod tučná masa, nebude vám po něm tolik těžko.

Tip: Při vaření přidávejte koriandr až ke konci tepelné úpravy, vařením se totiž znehodnocují jeho pozitivní látky.


Na co si dát pozor: Koriandr nesmí požívat lidé s poruchami srážlivosti krve, obsahuje totiž kumarin (toxin, který obsahují některé rostliny a který působí proti srážení krve).

 

Složení:

Mletá semínka koriandru s nasládlou chutí. Bez chemických ošetření. Neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.

 

Hmotnost: 100 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně skladovat koření Made in India poradíme v článku tady. 

 

Původ: Jižní Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu

 

Recepty:

KUŘECÍ TANDOORI/TIKKA

RAJSKÁ POLÉVKA PO INDICKU

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: