Kardamom zelený

Jedna z nejdůležitějších ingrediencí indické kuchyně. Kardamom se používá jako koření pro sladká i slaná jídla, stejně jako tradiční ochucovadlo kávy a čaje. Nejlépe se skladuje uvnitř lusku, protože jakmile jsou semínka obnažena nebo namleta, rychle ztrácí svou chuť.  

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie
  • Ruční zpracování koření
  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
  • Výrazná chuť a vůně
  • 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením
  • 50g (v přepočtu 14,9 Kč za 10g)

 

Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Můžeme doručit do:
3.3.2020
Skladem (2 balení)
Kód: 57
149 Kč
Kategorie: Indické koření
Typ koření: Pro sladká jídla, Pro slaná jídla, Do nápojů
Hmotnost balíčku: 50 gramů

100% kvalita

Pravý zelený kardamom je v přepočtu na váhu jedno z nejdražších koření na světě, ale stačí ho jen malé množství k vytvoření dokonalé chuti.

Kardamom se nejlépe skladuje uvnitř lusku, protože jakmile jsou semínka obnažena nebo namleta, rychle ztrácí svou chuť.

 

 

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

Kardamomové ořišky, které u nás najdete jsou pěstovány a sušeny podle ajurvédských principů. Můžete si tak být jistí organickým původem, 100% kvalitou a čistotou.

 

 

K čemu je kardamom dobrý

Kardamom je oblíbenou ingrediencí v indickém vaření, je také součástí tradičního kari. Nejčastěji se používá jako koření pro sladká jídla, stejně jako tradiční ochucovadlo kávy a čaje.

 

Skvěle dochutí perníky, chléb, ovocné saláty či gratinovaná jablka. V malém množství se používá také do uzenin a k masům. Stačí i malinká špetka kardamomu pro dodání chuti.

Určitě vyzkoušejte kardamom do kávy - prohloubí její chuť a dle ajurvédy eliminuje nežádoucí účinky kofeinu. Čaj vám zase příjemně zjemní.

 

V ajurvédské kuchyni se kardamom používá pro posílení imunity a zlepšení trávení. Působí analgeticky a protizánětlivě. Zároveň harmonizuje všechny dóši (energie v těle).

 

 

Čerstvé koření přímo z Indie

Sami pečlivě kontrolujeme kvalitu našeho koření. Se všemi dodavateli se osobně známe a známe i prostředí, ze kterého vám indické dobroty přivážíme.

 

Konkrétně toto koření vám přivážíme z rodinného podniku 7 sester, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí z generace na generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele.

Příběh o jejich rodinné kořenářské tradici i jejich nelehkém postavení jako žen podnikatelek si můžete přečíst tady >>

 

Svým nákupem podpoříte právě je a postavení žen v Indii. Děkujeme.

 

 

Skladování

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou úžasnou vůni i jedinečnou chuť. Zároveň díky dodržení zásad skladování koření zajistíte, aby si koření udrželo své vlastnosti po maximálně dlouhou dobu.

 

Jak správně uchovávat koření tak, aby vám zůstalo co nejdéle čerstvé vám poradíme v článku tady >> 

 

 

Složení: Sušený kardamon zelený celý, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.

 

Hmotnost: 50 gramů

 

Původ: Východní Himaláje

  

Indické recepty s kardomomem:

 rybi_curry kasmir_caj

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: