Indický (Římský) kmín mletý
Používá se k přípravě masa i zeleniny, je vhodný k dochucování polévek či rybích pokrmů. Pomáhá při trávení a proti nadýmání. Římskému kmínu se původně říkalo kmín indický.
Bez solí, glutamátů a jiné chemie
- Čerstvé koření přímo z Indie
- Ruční zpracování koření
- 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
- Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
- Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
- Výrazná chuť a vůně
- 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením
Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.
Kategorie: | Indické koření |
---|
Popis:
Kmín kořenný - jedno z nejstarších koření. Římskému kmínu se původně říkalo kmín indický. Roste planě na lukách, mezích a pastvinách. Používá se k přípravě masa, luštěnin i zeleniny, je vhodný k dochucování polévek či rybích pokrmů.
Římský kmín se používá i při nakládání zeleniny, uzenin, sýrů, nebo kysaného zelí.
Vůně římského kmínu se ještě zvýrazní, když ho nejdříve opražíte a následně rozdrtíte. Je však potřeba používat s mírou, protože chuť je výrazná a snadno překryje ostatní koření.
Zároveň je velice oblíbený díky svým léčivým účinkům, pomáhá při trávení, proti nadýmání, mírní kašel a působí proti zánětům. Obsahuje řadu minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek) a vitamíny skupiny B. Kmínu se odjakživa přikládaly magické vlastnosti pro jeho pronikavou aromatickou vůni.
Složení:
Římský kmín mletý, bez chemických ošetření. Neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.
Hmotnost: 100 gramů / 250 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně uchovávat koření Made in India poradíme v článku tady >>
Původ: Jižní Indie
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii.
Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >>
Recepty:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.