Indický (Římský) kmín mletý

Používá se k přípravě masa i zeleniny, je vhodný k dochucování polévek či rybích pokrmů. Pomáhá při trávení a proti nadýmání. Římskému kmínu se původně říkalo kmín indický.

 

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie
  • Ruční zpracování koření
  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
  • Výrazná chuť a vůně
  • 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením

 

Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
20.1.2021 20.1.2021 Zvolte variantu
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 450/100 450/250 Zvolte variantu
99 Kč 199 Kč od 99 Kč
Kategorie: Indické koření

Popis:

Kmín kořenný - jedno z nejstarších koření. Římskému kmínu se původně říkalo kmín indický. Roste planě na lukách, mezích a pastvinách. Používá se k přípravě masa, luštěnin i zeleniny, je vhodný k dochucování polévek či rybích pokrmů.

Římský kmín se používá i při nakládání zeleniny, uzenin, sýrů, nebo kysaného zelí.

Vůně římského kmínu se ještě zvýrazní, když ho nejdříve opražíte a následně rozdrtíte. Je však potřeba používat s mírou, protože chuť je výrazná a snadno překryje ostatní koření.

Zároveň je velice oblíbený díky svým léčivým účinkům, pomáhá při trávení, proti nadýmání, mírní kašel a působí proti zánětům. Obsahuje řadu minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek) a vitamíny skupiny B. Kmínu se odjakživa přikládaly magické vlastnosti pro jeho pronikavou aromatickou vůni.

 

 

Složení:

Římský kmín mletý, bez chemických ošetření. Neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.

 

Hmotnost: 100 gramů / 250 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně uchovávat koření Made in India poradíme v článku tady >>

 

Původ: Jižní Indie

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. 

Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >>

 

Recepty:

DHAL Z HIMACHAL PRADESHE

RAJSKÁ POLÉVKA PO INDICKU

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: