Černá sůl

Černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal. Nerafinovaná vulkanická sůl s výraznou chutí po vajíčkách. Používá se například jako koření do tofu.  

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie
  • Ruční zpracování koření
  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
  • Výrazná chuť a vůně
  • 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením

 

Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Můžeme doručit do:
30.6.2022
Skladem
Kód: 45
115 Kč
Kategorie: Indické koření
Hmotnost: 0.1 kg
upraveno (3) TOP
Akce

 

Popis: 

V Indii se černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal. Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

 

Složení:

Mletá černá (vulkanická) sůl, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.

 

Hmotnost: 100 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně uchovávat koření Made in India poradíme v článku tady >>

 

Původ: Severní Indie, Himaláje

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. 
Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >>

 

Recepty:

MALAI KOFTA

INDICKÝ KEBAB

SMAŽENÁ RYBÍ MASALA

CIZRNOVÁ KORMA

BIRYANI NA STO ZPŮSOBŮ

MUTTON CURRY

ZELENINOVÁ SAMOSA

INDICKÁ KUŘECÍ POLÉVKA

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení