Černá sůl
Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev, také ke snížení vysokého krevního tlaku. Používá se například jako koření do tofu.
Bez solí, glutamátů a jiné chemie
- Čerstvé koření přímo z Indie
- Ruční zpracování koření
- 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
- Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
- Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
- Výrazná chuť a vůně
- 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením
Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.
Kategorie: | Indické koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Popis:
V Indii se černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal. Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev, také ke snížení vysokého krevního tlaku. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.
Složení:
Mletá černá (vulkanická) sůl, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.
Hmotnost: 100 gramů
Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně uchovávat koření Made in India poradíme v článku tady >>
Původ: Severní Indie, Himaláje
Dodavatel:
Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii.
Více o příběhu 7 sester najdete na blogu >>
Recepty:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.