Černá sůl

Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev, také ke snížení vysokého krevního tlaku. Používá se například jako koření do tofu.

 

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie
  • Ruční zpracování koření
  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek
  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů
  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni
  • Výrazná chuť a vůně
  • 10x větší množství oproti běžným pytlíkům s kořením

 

Svým nákupem podpoříte postavení žen v Indii a rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Můžeme doručit do:
27.10.2020
Skladem (3 100 g)
Kód: 45
115 Kč
Kategorie: Indické koření
Hmotnost: 0.1 kg

 

Popis: 

V Indii se černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal. Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev, také ke snížení vysokého krevního tlaku. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

 

Složení:

Mletá černá (vulkanická) sůl, bez chemických ošetření. Zároveň neobsahuje žádné přidané konzervanty ani dochucovadla.

 

Hmotnost: 100 gramů

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou vůni a chuť. Jak správně uchovávat koření Made in India poradíme v článku tady.

 

Původ: Severní Indie, Himaláje

 

Dodavatel: 

Koření pochází z malé rodinné firmy v Jodhpuru, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí už v páté generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele. Ženy mají v Indii jiné postavení a málokdy vedou nějakou firmu. Svým nákupem podporujete jejich působení v Indii. Více o příběhu 7 sester najdete na blogu

 

Recepty:

MALAI KOFTA

INDICKÝ KEBAB

SMAŽENÁ RYBÍ MASALA

CIZRNOVÁ KORMA

BIRYANI NA STO ZPŮSOBŮ

MUTTON CURRY

ZELENINOVÁ SAMOSA

INDICKÁ KUŘECÍ POLÉVKA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: