Zvýhodněný balíček s 20% slevou - Vegetariánský

Jste vegetarián či vegan, milujete zdravé jídlo a baví Vás zkoušet nové, zajímavé a exotické recepty a experimentovat s ingrediencemi v kuchyni? Pak tu pro vás máme super nadupaný vegetariánský balíček plný voňavoučkého koření! Našimi osobními favority jsou mangový prášek a maharaja curry, ale pst! Tak pojďte balíček omrknout.

 

Zvýhodněný balíček obsahuje tyto druhy koření:

 

Nákupem indického balíčku ušetříte 162 Kč a navíc pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 647
Značka: Původ: Jodhpur
–20 % 649 Kč
Kategorie: Zvýhodněné balíčky pro indickou kuchyni
Hmotnost: 0.5 kg
Položka byla vyprodána…
Zvýhodněný balíček s 20% slevou - Vegetariánský
Novinka
–20 %

Čerstvé koření přímo z Indie

Sami pečlivě kontrolujeme kvalitu našeho koření. Se všemi dodavateli se osobně známe a známe i prostředí, ze kterého vám indické dobroty přivážíme.

Konkrétně toto koření vám přivážíme z rodinného podniku 7 sester, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí z generace na generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele.

Příběh o jejich rodinné kořenářské tradici i jejich nelehkém postavení jako žen podnikatelek si můžete přečíst tady >>

 

Svým nákupem podpoříte právě je a postavení žen v Indii. Děkujeme.

  

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie

  • Ruční zpracování koření

  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek

  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů v ekologickém zemědělství

  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni

  • Výrazná chuť a vůně

 

Skladování koření

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou úžasnou vůni i jedinečnou chuť. Zároveň díky dodržení zásad skladování koření zajistíte, aby si koření udrželo své vlastnosti po maximálně dlouhou dobu.

 

Jak správně uchovávat koření tak, aby vám zůstalo co nejdéle čerstvé vám poradíme v článku tady >> 

 

Černá sůl

V Indii se černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal. Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev, také ke snížení vysokého krevního tlaku. Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát. Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

 

 

Mangový prášek

Toto koření je vyrobeno ze sušených nevyzrálých plodů manga. Jeho chuť je ovocná, sladko-kyselá a výrazně trpká. Využívá se jak v teplé kuchyni, tak i ve studené, např. při přípravě smoothie či dochucování jogurtů. Používá se jako ostatní citrusová koření, za které můžete mangový prášek zaměnit díky jeho svěžesti. Vhodné k přípravě zeleniny místo rajčatové omáčky. Stačí vše smíchat s čerstvými listy zeleného koriandru v mixéru, tak aby se udělala pasta, k tomu přidejte mangový prášek, chilli a sůl a můžete podávat.

 

Garam Masala

Ideální do všech pokrmů asijské kuchyně a pro všechny milovníky koriandru. Garam masala je nejpoužívanější indické koření na přípravu tradičních indických jídel, jogurtů nebo na marinování masa. Má výraznou až ostrou chuť. Koření garam masala je známé též pod názvem "koření pěti vůní". Garam znamená "horká" a masala znamená "směs koření". V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.

 

Maharaja Curry

Maharaja Curry je vlajkovou lodí Made in India. Tato směs se míchá pouze v Jodhpuru, jedná se o tradiční rodinnou recepturu našeho dodavatele. Hodí se na přípravu všech jídel, od samotné rýže, přes zeleninové pokrmy, až po kořenění masa. 

 

Masala směs na brambory

Ideální pro přípravu brambor a bramborových pokrmů. Jedním z oblíbených vegetariánských indických pokrmů je Malai Kofta, tedy bramborovo-sýrové kuličky v omáčce, k jejich přípravě se hodí právě naše směs na brambory. Anebo můžete ozvláštnit tradiční českou přílohu, posypat brambory naší směsí a nechat je upéct v troubě. 

 

Příprava:
Nakrájejte brambory, rozehřejte olej na pánvi, přidejte brambory a sůl. Smažte brambory 3 minuty, poté přidejte směs masala. Pořádně promíchejte a a vařte dalších 10 minut, dokud nebudou brambory hotové.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: