Zvýhodněný balíček se 17% slevou - Masový

Pro milovníky masa připravovaného na indický způsob tady máme speciální balíček, který by vám neměl proklouznout jen tak bez povšimnutí. Je to totiž vážně pecka! 10 z 10 masožravců doporučuje, tak šup do košíku!

 

Zvýhodněný balíček obsahuje tyto druhy koření:

 

Nákupem indického balíčku ušetříte 156 Kč a navíc pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Můžeme doručit do:
22.6.2021
Skladem
Kód: 650
Značka: Původ: Jodhpur
–17 % 779 Kč
Kategorie: Zvýhodněné balíčky pro indickou kuchyni
Hmotnost: 0.5 kg
Zvýhodněný balíček se 17% slevou - Masový
Novinka
–17 %

 Čerstvé koření přímo z Indie

Sami pečlivě kontrolujeme kvalitu našeho koření. Se všemi dodavateli se osobně známe a známe i prostředí, ze kterého vám indické dobroty přivážíme.

Konkrétně toto koření vám přivážíme z rodinného podniku 7 sester, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí z generace na generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele.

Příběh o jejich rodinné kořenářské tradici i jejich nelehkém postavení jako žen podnikatelek si můžete přečíst tady >>

 

Svým nákupem podpoříte právě je a postavení žen v Indii. Děkujeme.

  

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie

  • Ruční zpracování koření

  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek

  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů v ekologickém zemědělství

  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni

  • Výrazná chuť a vůně

 

Skladování koření

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou úžasnou vůni i jedinečnou chuť. Zároveň díky dodržení zásad skladování koření zajistíte, aby si koření udrželo své vlastnosti po maximálně dlouhou dobu.

 

Jak správně uchovávat koření tak, aby vám zůstalo co nejdéle čerstvé vám poradíme v článku tady >> 

 

Tandoori Curry

Skvěle se využije pro přípravu jakéhokoli pečeného masa či zeleniny. Tandoori je tradiční hliněná nebo kovová indická pec, která mívá podobu válce asi metr vysokého, postaveného na základně a zapuštěného do země. Je určená k vaření a pečení. Koření Tandoori Curry však skvěle vynikne i v pokrmech připravovaných v moderních elektrických troubách.

 

Rybí Curry Masala

Ideální pro přípravu ryb a rybích pokrmů. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu. Jedná se o chuťově výraznou směs, která se hodí hlavně na přípravu rybích pokrmů. 

 

Příprava sušené ryby:

Nakrájejte rybu na malé kousky, zasypte solí a nechte ji tak půl hodinu až hodinu ladem. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte dva až tři kousky ryby a smažte 3-5 minut, poté je vyndejte a posypte kořením rybí curry masala.

 

Příprava rybího curry:

Nakrájejte rybu na malé kousky, posypte solí a nechte ji hodinu ležet. Poté vemte čerstvé listy zeleného koriandru, nakrájený zázvor, 10-20 stroužků česneku, 1-2 nakrájené zelené chilli papričky a vše rozmixujte v mixéru. Poté na pánvi smažte ryby cca 5-7 minut, vše důkladně smíchejte, přidejte 2-3 nakrájená rajčata a posypte 2 lžícemi rybí curry masaly. Zalejte trochou vody a můžete servírovat! 

 

Kuřecí Tikka Masala

Dokonalá směs koření pro přípravu celého kuřete nebo jen jeho kousků. S touto kořenící směsí vykouzlíte jedno z nejznámějších jídel takřka bez námahy. Obsahuje koriandr, kurkumu, chilli, skořici, hřebíček, pepř, kardamon, bobkový list. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.

 

Na jeden rychlý recept budete potřebovat:

  • jeden kousek nakrájeného zázvoru
  • jedno nakrájené zelené chilli
  • pár zelených lístků koriandru
  • 5-20 stroužků česneků 
  • 2 nakrájená rajčata
  • 3-4 lžíce koření Chicken Tikka Masaly
  • 2 cibule 
  • sůl pro kuře

Všechny ingredience rozmixujte v mixéru nebo ručně. Kuře zbavte kostí a přidejte koření. Marinujte alespoň hodinu nebo dvě, pokud chcete výraznější chuť. Dejte kousky kuřete na pekáč a zakápněte olejem, vložte kuře do trouby na 10-20 minut. Můžete servírovat.

 

Jehněčí Curry

Tato směs koření je ideální pro přípravu červeného masa – hovězího, vepřového nebo jehněčího. Geniální je na přípravu omáčky, ale velké využití má i při marinování. Využijete jej také při přípravě mletého masa, kebabu a dalších specialit nejen orientální kuchyně. Jehněčí curry je svěží a lehké jídlo, které obohatí každý jídelníček. 

 

Rychlý recept:

Rozehřejte olej v hrnci a přidejte cibuli a jehněčí kousky, k tomu přidejte 1 lžíci soli a míchejte. Smažte dokud jehněčí nepřestane pouštět šťávu a maso není červené. Poté přidejte dvě lžíce koření, jedno rajče, nakrájené zelené listy koriandru a přidejte vodu. Zakryjte směs poklicí a vařte dalších 30 minut. Můžete servírovat!

 

Česneková Masala

Výrazná česneková chuť této směsi se hodí na přípravu pokrmů z masa, především jehněčího a vepřového. Výborně chutná i v marinádách a jogurtových omáčkách nebo zálivkách.  Česneková Masala velmi chutná indická směs koření s výrazným česnekovým aroma. V Indii si směs každá domácnost upravuje podle tradičního rodinného receptu.

 

 

Informace o dodavateli: Ms.Neelam, MV SPICES, Shop No.107, Naisarak Road, Jodhpur, India 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: