Zvýhodněný balíček s 15% slevou - Indický

Milujete indickou kuchyni? Pak by ve vaší kuchyni nemělo chybět žádné z těchto koření, které jsou základem pro pravé indické delikatesy. Bez kardamomu jakoby indická kuchyně snad ani neexistovala, kurkuma vás překvapí svou plnou chutí i posílí vaše tělo a závěrem můžete svůj kulinářský um spláchnout výborným indickým čajem z originální směsi Chai Masala. 

 

Zvýhodněný balíček obsahuje tyto druhy koření:

 

Nákupem indického balíčku ušetříte 174 Kč a navíc pomůžete rodině 7 sester z Jodhpuru udržet jejich obchůdek s kořením.

Můžeme doručit do:
14.8.2020
Skladem (3 sada)
Kód: 638
Značka: Původ: Jodhpur
1 073 Kč –16 % 899 Kč
Zvýhodněný balíček s 15% slevou - Indický
Tip
ZdarmaZdarma 1 073 Kč –16 %

Čerstvé koření přímo z Indie

Sami pečlivě kontrolujeme kvalitu našeho koření. Se všemi dodavateli se osobně známe a známe i prostředí, ze kterého vám indické dobroty přivážíme.

Konkrétně toto koření vám přivážíme z rodinného podniku 7 sester, kde se tradice pěstování a zpracování koření dědí z generace na generaci. Firmu dnes vedou dcery majitele.

Příběh o jejich rodinné kořenářské tradici i jejich nelehkém postavení jako žen podnikatelek si můžete přečíst tady >>

 

Svým nákupem podpoříte právě je a postavení žen v Indii. Děkujeme.

  

Bez solí, glutamátů a jiné chemie

  • Čerstvé koření přímo z Indie

  • Ruční zpracování koření

  • 100% kvalita bez chemie a přidaných látek

  • Pěstováno i sušeno podle ajurvédských principů v ekologickém zemědělství

  • Indičtí kořenáři jsou férově zaplaceni

  • Výrazná chuť a vůně

 

Skladování koření

Koření je nutné po otevření řádně skladovat, aby si uchovalo svou úžasnou vůni i jedinečnou chuť. Zároveň díky dodržení zásad skladování koření zajistíte, aby si koření udrželo své vlastnosti po maximálně dlouhou dobu.

 

Jak správně uchovávat koření tak, aby vám zůstalo co nejdéle čerstvé vám poradíme v článku tady >> 

 

Kardamom zelený

Jedna z nejdůležitějších ingrediencí indické kuchyně. Kardamom se používá jako koření pro sladká i slaná jídla, stejně jako tradiční ochucovadlo kávy a čaje. Nejlépe se skladuje uvnitř lusku, protože jakmile jsou semínka obnažena nebo namleta, rychle ztrácí svou chuť.  

Skvěle dochutí perníky, chléb, ovocné saláty či gratinovaná jablka. V malém množství se používá také do uzenin a k masům. Stačí i malinká špetka kardamomu pro dodání chuti.

Určitě vyzkoušejte kardamom do kávy - prohloubí její chuť a dle ajurvédy eliminuje nežádoucí účinky kofeinu. Čaj vám zase příjemně zjemní.

V ajurvédské kuchyni se kardamom používá pro posílení imunity a zlepšení trávení. Působí analgeticky a protizánětlivě. Zároveň harmonizuje všechny dóši (energie v těle).

 

Koriandr mletý

Mletý koriandr se hodí do různých omáček, k rybímu nebo grilovanému masu, do pečiva a taktéž do sladkých jídel. Přidává se také do chutney (čatní) nebo nádivek. Vhodné je přidat špetku koriandru při vaření pod tučná masa, nebude vám po něm tolik těžko.

Toto koření je součástí oblíbeného kari koření a používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni. Mletý koriandr se hodí do různých omáček, k rybímu nebo grilovanému masu, do pečiva a taktéž do sladkých jídel. Přidává se také do marmelád a společně se skořicí, badyánem, hřebíčkem, kardamomem a fenyklem do perníků. Koriandr se také přidává do chutney (čatní) nebo do nádivek.

Vhodné je přidat při vaření špetku koriandru pod tučná masa, nebude vám po něm tolik těžko.

 

Tip: Při vaření přidávejte koriandr až ke konci tepelné úpravy, vařením se totiž znehodnocují jeho pozitivní látky.


Na co si dát pozor: Koriandr nesmí požívat lidé s poruchami srážlivosti krve, obsahuje totiž kumarin (toxin, který obsahují některé rostliny a který působí proti srážení krve).

 

Kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem. Významně podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Používá se i jako lék proti rakovině.

Kurkuma je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Obsahuje asi 5 % éterického oleje. Je součástí kari koření. Hojně je kurkuma využívaná v pákistánské, indické, perské a thajské kuchyni. 

 

Indický (Římský) kmín celý

Kmín kořenný - jedno z nejstarších koření. Používá se k přípravě masa i zeleniny, je vhodný k dochucování polévek či rybích pokrmů.

Zároveň je velice oblíbený díky svým léčivým účinkům, pomáhá při trávení a proti nadýmání. Kmínu se odjakživa přikládaly magické vlastnosti pro jeho pronikavou aromatickou vůni.

 

Maharaja Curry mírně pikantní

Maharaja Curry je vlajkovou lodí Made in India, jedná se o tradiční rodinnou recepturu našeho dodavatele. Tato směs se míchá pouze v Jodhpuru a hodí se na přípravu všech jídel, od samotné rýže, přes zeleninové pokrmy, až po kořenění masa. 

 

Čajové koření Chai Masala

Směs pro přípravu toho nejlepšího indického čaje Chai Masala, jde o slazený černý čaj s mlékem a kořením. S tímto čajovým kořením lehce dosáhnete té pravé chuti.

Kromě toho, že výborně chutná, pomůže zahřát se a hodně rychle zažene virózu či bolest žaludku. Čaj v Indii plně nahrazuje kávu, s naším čajovým kořením si vykouzlíte pravý indický nápoj, který vás po ránu postaví na nohy a probudí i ty největší spáče. 

 

Příprava: 2 hrnky vody, 1 čajová lžíce čajového koření, 2 lžíce cukru -> 5 minut vařte -> přidejte mléko (není nutné) -> vařte další 3 minuty -> sceďte -> dobrou chuť


 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: